Uns okupes indignen una família de Tarragona, que va denunciar el cas davant els Mossos d'Esquadra, però "ens ha portat a un carreró sense sortida, ens roben un pis i la justícia ens deixa sols", va explicar a Efe la propietària, Eva Aymamí.

El pis, situat a la segona planta del número 2 del carrer Castanys, estava llogat a una parella que en els dos últims mesos no va pagar el lloguer i "els vam demanar que almenys marxessin, van estar d'acord i el 31 de juliol, en teoria, el pis quedava buit".

Els llogaters van complir l'acord, però "vam ser a l'habitatge a primers d'agost i sentíem bordar un gos a dins, vam tocar el timbre i no ens va respondre ningú" i els veïns els van informar que hi havia "dos nois joves, l'un estranger i l'altre amb cresta".

Els nous habitants de l'habitatge "no van forçar res i tenen claus, no sabem si els altres la van subarrendar o els van prestar el pis, el cas és que té doble pany i han canviat una de les dues claus", relata Aymamí.

Els propietaris van denunciar el cas als Mossos d'Esquadra i "a ells sí que els van obrir la porta i es van identificar amb el seu carnet d'identitat; van tenir la cara dura de dir-los que coneixien els seus drets i que d'allà no es movien si no ho ordenava un jutge".

La indignació de la propietària creix a mida que exposa la situació perquè "si els Mossos atrapen un conductor amb un cotxe robat, el detenen i tornen el cotxe al seu propietari, però a nosaltres ens han robat un pis i, a sobre, els drets són dels lladres".

Efe va intentar, sense èxit, recollir la versió dels nous residents de l'habitatge, que no van provocar queixes entre els veïns.

La família afectada creu que "anar als Mossos, que és el que se suposa que és el correcte, és el pitjor que podíem haver fet, perquè el cas s'ha convertit en penal i ara ens diuen que el jutge ho arxivarà directament, que som nosaltres els que hem d'anar al jutge".

Una vegada assessorats, "ens han confirmat que sí, que haurem d'anar amb un advocat i que ja veurem quan sortirà el judici, amb la qual cosa la situació és que ens quedem sense pis ni se sap el temps, però haurem de pagar la contribució urbana i les escombraries".