El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va informar ahir que 51 espanyols es troben combatent actualment a l'Iraq i Síria, dels quals tres han estat detinguts després de retornar a Espanya.

Fernández Díaz es va reunir a la capital catalana amb el seu homòleg de l'estat francès, Bernard Cazeneuve, per tractar sobre l'amenaça del terrorisme gihadista i la immigració irregular al Mediterrani.

El titular d'Interior va anunciar que el govern aprovarà una estratègia contra la violència gihadista que inclou la lluita contra el que va denominar com "l'ensinistrament passiu" del futur terrorista, en referència a aquells individus que a Internet aprenen tècniques terroristes que després tenen la intenció d'aplicar.

Fernández Díaz va aclarir que aquest ensinistrament terrorista haurà d'estar "acreditat per la recerca policial i judicial".

Per altra banda, el responsable d'Afers Estrangers dels Estats Units, John Kerry, va urgir la formació d'una aliança internacional per frenar els gihadistes de l'Estat Islàmic a l'Iraq i Síria i evitar la seva expansió a altres països.

"Cap país respectable pot recolzar els horrors perpetrats per l'EI i cap país civilitzat ha d'eludir la seva responsabilitat d'ajudar a posar fi a aquesta malaltia", va considerar el secretari d'Estat en un editorial publicat al The New York Times.