L'Hospital Regional de Màlaga va activar el protocol d'actuació contra l'Ebola després d'aparèixer un cas sospitós, segons van informar diverses fonts de la Junta d'Andalusia. El pacient, que ha estat els darrers dies a Nigèria, presentava un diagnòstic de febre alta en el moment de l'ingrés, per la qual cosa es van activar els protocols d'aïllament preventiu establerts fins que s'obtinguin els resultats que confirmin o descartin aquesta sospita.

La persona ingressada és un home de 40 anys i es va presentar a l'Hospital Regional de Màlaga de matinada, on roman aïllat en una habitació habilitada per a aquest efecte i on és atès per un equip de professionals preparats i equipats per a això, segons el comunicat.

Les mostres per determinar si efectivament es tracta d'un cas d'Ebola es remetran al laboratori nacional de referència, el Centre Nacional de Microbiologia de l'Institut Carlos III i el pacient romandrà en estat d'aïllament preventiu fins a tenir aquests resultats.

La Junta d'Andalusia va assegurar en el comunicat que el protocol actiu en el sistema sanitari públic andalús per a aquest tipus de malalties "està d'acord amb l'establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, amb qui existeix comunicació a fi d'establir les accions de coordinació necessàries en matèria de salut pública".