Les forces iraquians i kurdes van aconseguir alliberar la localitat d'Amirli, de majoria xiïta i assetjada des de fa dos mesos i mig pel gihadista Estat Islàmic (EI), la qual cosa feia témer una massacre de civils.

Una font de la intel·ligència militar iraquiana, que va demanar l'anonimat, va informar a l'agència Efe que, a més d'evitar un genocidi entre la població de majoria xiïta de la ciutat, aquesta operació va permetre a l'Exèrcit controlar una zona estratègica que uneix diverses urbs i localitats importants.

Un altre objectiu d'aquesta operació era evitar que els gihadistes sunnites perpetressin una massacre entre la majoria xiïta i turcmana que viu a Amirli, d'uns 15.000 habitants i a uns 200 quilòmetres al nord de Bagdad, tal com ja van fer en altres ciutats amb la minoria kurda.

Des de fa més de dos mesos, diverses zones a les perifèries de Tuz, Suliman Bek i Amirli, totes a la província de Saladino, al nord de Bagdad, romanien en mans de l'Estat Islàmic.

Les forces iraquianes van recuperar durant la mateixa operació les poblacions properes d'Al Salam, Yankaya i Anyana, a més de quatre centres rurals.