Rodrigo Rato Figaredo ha sol·licitat la "suspensió temporal de militància del Partit Popular" en una carta dirigida a la secretària general de la formació, Maria Dolores de Cospedal, segons ha confirmat el mateix partit. L'expresident de Bankia ho fa "fins que tots els fets quedin esclarits", en referència a la polèmica a l'entorn de les targetes opaques de Caja Madrid-Bankia. Avui també s'ha sabut que l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa ha intentat que el jutge acceptés que l'asseguradora Mapfre cobrís la fiança de 16 milions d'euros que li demana per la mateixa polèmica, fet que el magistrat ha rebutjat.

A l'escrit, Rato reitera la "ferma convicció" d'haver actuat "sempre dins la legalitat", en el "convenciment" que les targetes "emeses, conegudes i controlades" por l'entitat, eren "per a ús personal" i formaven part del seu sou. I com a tal, afegeix, "eren declarades i comptabilitzades".

Rato entén que en "aquests moments, en interès del Partit Popular" ha de prendre la decisió de sol·licitar la suspensió temporal de militància "fins que els fets quedin esclarits" i assegura que està "a disposició del partit per donar totes les explicacions que se li demanin "davant dels òrgans pertinents".