Oleguer Pujol ha quedat en llibertat, imputat pels delictes de blanqueig de capitals i frau fiscal, després de negar-se a prestar declaració en la comissaria de La Verneda de Barcelona, a on la Policia Nacional l'ha traslladat detingut després de registrar la seva casa durant quasi set hores.

Oleguer Pujol, fill menor de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha abandonat les dependències policials poc després de les 17:00 hores al cotxe del seu advocat, després d'acollir-se al seu dret a no declarar davant la policia, han informat a Efe fonts pròximes al cas.

El menor dels Pujol ha estat traslladat a la comissaria de La Verneda cap a les 15:30 hores com a detingut, una vegada conclòs el registre de casa seva de Barcelona per part d'agents de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional, que s'han portat diverses caixes amb documentació i efectes informàtics en quasi set hores d'inspecció.

La Fiscalia Anticorrupció, que havia instat el registre ordenat per l'Audiència Nacional, ha afirmat aquest matí en una nota de premsa que Oleguer Pujol quedaria en llibertat després de la inspecció del seu domicili, atès que "la permanència en dependències policials resultaria desproporcionada".

No obstant això, després del registre, els agents de la UDEF han cregut oportú emportar-se a Oleguer Pujol a la comissaria de La Verneda per prendre-li declaració, amb el propòsit de deixar-lo en llibertat amb càrrecs una vegada acabat l'interrogatori.

Oleguer Pujol, que cap a les 08:30 d'aquest matí ha quedat detingut en la seva pròpia casa, situada en una zona alta de Barcelona, pels agents que anaven a registrar-la, ha estat conduït a la comissaria en un cotxe policial no logotipat, en què ocupava el seient del darrere al costat d'un agent de la UDEF.

Després del cotxe policial, el seu advocat Cristóbal Martell s'ha desplaçat a les dependències policials en el seu propi vehicle, acompanyat d'un membre del seu equip jurídic.

El registre del seu domicili, en què els agents han desplaçat a un gos de la Unitat Canina per rastrejar la casa a la recerca de diners en metàl·lic, ha conclòs cap a les 15:30 hores, quan els agents han abandonat el domicili d'Oleguer Pujol carregats amb diverses caixes de cartró amb documentació diversa i efectes informàtics.

Durant la sortida del cotxe policial i el de l'advocat Cristóbal Martell, s'han viscut moments de tensió a les portes de la residència d'Oleguer Pujol, situada en una estreta carrer amb una sola sortida de vehicles, on aquest matí s'amuntegaven mig centenar de periodistes.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana s'han desplaçat cap a les 13:00 hores a les portes del domicili de Pujol, en principi avisats que estava tenint lloc una concentració, i la policia catalana ha muntat un cordó per mantenir als periodistes apartats de la sortida de vehicles de la casa.

Entre el nerviosisme de fotògrafs i càmeres televisius per captar el moment, la sortida del cotxe policial i el de l'advocat d'Oleguer Pujol ha estat atropellada de manera que els agents han hagut de travessar el cordó que els Mossos havien muntat i obrir-se pas entre els periodistes, amb les mans ocupades per les caixes que portaven carregades d'efectes confiscats.

De la seva banda, el cotxe de Cristóbal Martell ha quedat bloquejat durant uns instants, entre un grup de càmeres que tractaven de fotografiar-lo i el cordó muntat pels Mossos d'Esquadra, sense poder avançar, ja que davant seu estava detingut el cotxe policial amb Oleguer Pujol al seu interior.

La diligència d'entrada i registre a la casa d'Oleguer Pujol, al costat de la casa del seu soci Luis Iglesias a Madrid i cinc societats seves a Madrid, València i Melilla, ha estat acordada per Santiago Pedraz en el marc d'una causa en la qual investiga set operacions immobiliàries vinculades al fill de l'expresident de la Generalitat.

El propi Oleguer Pujol, al costat del seu advocat Cristóbal Martell, ha presenciat el registre de casa seva, efectuat per una desena d'agents de la UDEF vestits de paisà, sota la supervisió del Fiscal Anticorrupció Fernando Bermejo i d'un secretari judicial.