La independència de Catalunya ha de ser un mitjà per canviar el model de societat i anar cap a una transformació social i una democràcia radical. Aquest és el punt d'unió d'organitzacions, entitats, partits i persones d'esquerres que s'han aglutinat al voltant del manifest Esquerres pel SíSí.

A Manresa i el Bages també s'han mobilitzat, i per dimecres vinent s'ha organitzat un acte públic per visualitzar el moviment, que es farà a 2/4 de 8 del vespre a la Plana de l'Om. Hi intervindran els promotors del manifest: el periodista i membre de Súmate Antonio Baños i l'economista Arcadi Oliveres. La presentació serà a càrrec del sindicalista Lluís Vidal Sixto.

L'acte es va presentar ahir. En nom del col·lectiu, Xavier Rubio va assegurar que "fonamentalment som persones d'esquerres que considerem bona l'oportunitat de fer una política de debò dirigida per la societat civil".

Per la seva banda Antoni Casserres va assegurar que Esquerres pel SíSí es nodreix "de persones que provenim de trajectòries polítiques diferents que coincidim en un punt essencial, i són les ganes de canviar les coses. El 9-N és una oportunitat per fer-ho".

A l'acte també hi va intervenir Ramon Fontdevila, que va destacar que "volem un país nou perquè també volem un país diferent. No serviria de res calcar experiències que no han funcionat".