El papa Francesc ha nomenat el monjo benedictí del monestir de Montserrat Jordi-Agustí Piqué nou consultor de la Congregació de les Causes dels Sants, l'organisme vaticà que estudia les causes de beatificació i canonització que es tramiten a la Santa Seu.

Segons va informar ahir el portal d'informació religiosa Catalunya Religió.cat, el nomenament arriba dos anys després que Jordi Agustí Piqué s'instal·lés a Roma com degà-president del Pontifici Institut Litúrgic de Roma (PIL).

Els consultors, nomenats pel papa, són els experts als quals confia l'estudi dels casos que tramita cada congregació i també participen en algunes reunions.

Aquest nomenament suposa, segons fonts eclesiàstiques consultades, un nou reconeixement pontifici a un religiós català, poc després que la germana missionera de la Sagrada Família de Natzaret Nuria Calduch-Benages fora designada com a nova membre de la Pontifícia Comissió Bíblica.

L'Abadia de Montserrat també compta en aquest moment amb un altre monjo amb responsabilitats a Roma, com és el cas del pare Manuel Nin, actual rector del Pontifici Col·legi Grec de Roma, càrrec que ocupa des del 1999.

El religiós Jordi-Agustí Piqué va néixer a Lleida el 1963 i és professor superior d'òrgan, instrument i de solfeig i doctor en Teologia Dogmàtica per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

Entre els anys 1997 i 2001 va ser Mestre de Capella i director de l'Escolania de Montserrat i ha actuat a diversos països d'arreu del món com a concertista d'orgue.

Piqué va entrar al monestir de Montserrat l'any 1990 i hi va ser ordenat sacerdot el 8 de desembre de l'any 2006, ara fa vuit anys.