La direcció de la Reserva Africana de Sigean, a tocar de la Catalunya del Nord, ha reconegut que estudia la possibilitat de traslladar les instal·lacions a Catalunya després de les inundacions del cap de setmana passat, que han "arrasat" tres quartes parts del parc. Es tracta de la vuitena inundació que tenen en 15 anys i reclamen solucions al govern regional per evitar nous episodis que posin en perill la vida dels animals o "optaran per marxar". De fet, diversos animals, entre ells dos cocodrils d'una espècie en perill d'extinció, han mort a causa de les inundacions i molts d'altres han desaparegut. La reserva té uns 3.800 animals i rep la visita de més de 330.000 persones cada any.

Segons han explicat fons de la direcció del parc, després de la primera gran inundació l'any 1999, la reconstrucció del dic de contenció per frenar les aigües del riu la Berre "no es va fer com calia", el que ha fet que després de cada episodi de fortes pluges el parc hagi quedat, en major o menor mesura, inundat. En aquesta inundació, que ha afectat pràcticament tota la reserva, han perdut la vida nombrosos animals, entre ells dues femelles de cocodrils de l'Àfrica Oriental en perill d'extinció, i s'han fet malbé nombroses instal·lacions. De fet, tot i que aquest dimecres el parc ha reobert al públic, l'accés a la reserva en cotxe no és possible pel mal estat dels camins, i algunes instal·lacions, com les dels lleons, continuen tancades.

És per això, i davant "la manca de resposta de les administracions", que la direcció del parc està estudiant la possibilitat de traslladar les seves instal·lacions a Catalunya, amb qui mantenen "molt bones relacions" i de qui reben un significatiu gruix dels seus 330.000 visitants anuals.