El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha negat aquest dijous que el seu executiu hagi exercit cap mena de pressió per forçar la dimissió del fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce. Segons Ayllon, és una decisió "de caràcter personal" i presa "amb la mateixa autonomia amb què ha treballat el fiscal general de l'estat durant tota aquesta legislatura". "És una decisió autònoma d'un organisme que té plena autonomia del seu funcionament, com ha demostrat durant tota aquesta legislatura".

Ayllín ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa al Congrés dels Diputats en funció de les noves tasques de comunicació que li ha encarregat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per explicar l'acció de govern més enllà de la roda de premsa tradicional dels divendres.

El consell de ministres valorarà la dimissió probablement aquest mateix divendres i engegarà el procediment per al nomenament d'un nou fiscal general de l'Estat. Segons Ayllón, el procés implica que el govern espanyol presentarà una proposta de nomenament al Consell General del Poder Judicial.

Aquest farà un informe i el govern enviarà la seva proposta al Congrés dels Diputats. El candidat proposat pel govern haurà de comparèixer davant la Comissió de Justícia per valorar la seva idoneïtat, i després se li comunicarà el nom al rei Felip VI perquè sigui nomenat.