El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha afirmat avui que no hi ha cap risc de col·lapse del sistema sanitari públic a Catalunya i ha reiterat que l'augment de pressupost per al 2015 es destinarà a recuperar el poder adquisitiu dels treballadors sanitaris.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ruiz ha assegurat que no hi ha cap risc de col·lapse en la sanitat pública catalana i ho ha argumentat en afirmar que els pròxims dies, amb la baixada de les temperatures, es posaran a prova els serveis d'urgències dels centres sanitaris.

L'augment de poc més del 2% del pressupost en polítiques sanitàries per al 2015 es destinarà en gran part, i segons Ruiz, "a la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors" sanitaris, un col·lectiu greument afectat per les retallades.

Respecte al sistema de sanitat privada, Ruiz ha reiterat que "no pot ser alternatiu al sistema públic sinó complementari a aquest", ja que, segons ha remarcat, que un ciutadà decideixi contractar una mútua privada no pot derivar-se "de cap manera" d'un dèficit o una mala gestió en el sistema públic.

Ruiz, que celebra aquests dies els seus quatre anys al capdavant de la conselleria de Salut, ha avançat per a 2015 que el departament està treballant en un programa sobre la modificació de les garanties i temps de referència per accedir a l'atenció sanitària, que es presentarà a principi del pròxim mes de gener.