L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que va ser conseller de Presidència i de Sanitat en successius governs de Jordi Pujol, ha negat aquest dimarts que la dona de l'expresident català, Marta Ferrusola, li demanés mai favors per als seus fills.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Trias ha sortit així al pas de les afirmacions fetes ahir per l'excap de premsa de Jordi Pujol Ramon Pedrós a la comissió parlamentària d'investigació sobre la fortuna de l'expresident, en el sentit que Ferrusola demanava a alts càrrecs de la Generalitat favors per als seus fills.

En ser preguntat per aquesta qüestió, Trias ha respost: "Això sembla 'Salvados'. Sincerament, em deixa al·lucinat. A mi mai no m'ha trucat Marta Ferrusola demanant-me favors. Això mai en la vida".

Respecte a la investigació interna de l'actuació de la Guàrdia Urbana en el cas 4F que l'ajuntament va obrir després de l'emissió del documental "Ciutat Morta", l'alcalde ha anunciat que acabarà entre avui i demà.

"Quan hi hagi una actuació maldestra de la Guàrdia Urbana, actuarem amb tota potència i amb tota claredat. Ara, jo defenso absolutament la Guàrdia Urbana, que fa una labor important. Vostè passegi's per Barcelona i pregunti als ciutadans, a veure què opinen de la Guàrdia Urbana", ha dit per acabar l'alcalde.