"Hem tingut més sort que si ens hagués tocat la loteria". Amb aquest alleujament s'expressava la gerent de l'empresa Veserkal (antiga Tesi Industrial) ubicada a l'antiga colònia tèxtil de Cal Marçal de Puig-reig. El motiu és que l'atzar va fer que ella mateixa triés un vol perquè tres treballadors de l'empresa viatgessin a Düsseldorf diferent del que ahir va protagonitzar la tragèdia als Alps. Els seus operaris van volar dilluns tot i haver estat valorant fer-ho en el vol sinistrat ahir. Aquesta decisió, molt probablement els ha salvat la vida, tal com reconeixia l'empresària de Puig-reig.

En declaracions a aquest diari, Queralt Cinca va explicar que quan van planificar el viatge de treball van estar estudiant les diferents opcions que tenien al seu abast. "Quan vam planejar el viatge vam veure que podien volar aquest dilluns amb Vueling o bé dimarts amb Germanwigs", justament en el vol de l'Airbus 330 sinistrat ahir. "Finalment vam optar per treure els bitllets per dilluns" pensant que d'aquesta manera els seus treballadors anirien amb més temps a la seva cita professional, la fira especialitzada en el sector de l'agroalimentació i la maquinària Anuga, que se celebra des d'ahir i fins divendres a la ciutat alemanya de Colònia. El pla de treball era que volessin fins a Düsseldorf i des d'allà fessin el desplaçament amb cotxe fins al lloc de la fira perquè "és a prop", va dir Cinca.

Els tres treballadors que la firma berguedana ha desplaçat a Alemanya són un veí d'Avià, un altre de Moià i un tercer de Barcelona. Ahir, Queralt Cinca va poder parlar amb ells. "Ens han dit que sort que van agafar el vol de dilluns en comptes del de dimarts". Veserkal participa a la fira Anuga amb un doble objectiu, va explicar Queralt Cinca. Per una banda, veure el seus actuals distribuïdors que "tenen equips nostres exposats", i per l'altra fer prospecció de mercat per aconseguir nous clients. Veserkal dissenya i desenvolupa maquinària per a línies de producció i envasats per a diferents sectors, també el de l'agroalimentació. Té una plantilla de mig centenar de treballadors i ven els seus productes arreu del món

Malgrat l'ensurt que va suposar l'accident d'ahir, Cinca deia que per dur a terme la seva feina "ens hem de moure, i sí que aquestes coses t'impressionen, però no ens podem quedar a cas, hem de fer la nostra tasca" que implica viatjar a diferents països.