La jutge que investiga la fortuna oculta per l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha decidit custodiar la gravació de la declaració del seu primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, sense donar trasllat a les parts per impedir la seva publicació en els mitjans.

Segons han informat fonts judicials, la decisió de la jutge respon a la polèmica suscitada per la filtració del vídeo de la declaració que Jordi Pujol va prestar el mes de gener passat, de la qual es va fer responsable l'acusació popular exercida per Manos Limpias en un document remès a la magistrada.

Per impedir que la declaració d'avui del seu primogènit torni a ser difosa pels mitjans de comunicació, la titular del jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona ha decidit mantenir-la custodiada de manera que les parts no tinguin accés a la mateixa.

Per aquest motiu, a les defenses i acusacions se'ls lliurarà una còpia de la transcripció de les dues hores de declaració de Jordi Pujol Ferrusola, que haurà de dur a terme un funcionari del jutjat, pel que podria demorar-se uns dies.

El primogènit de Jordi Pujol ha declarat avui durant prop de dues hores davant la jutge en relació amb la fortuna de la seva família, que va gestionar entre els anys 1990 i 1992, i ha explicat que el suposat llegat del seu avi Florenci va créixer fins als vuit milions d'euros després de ser invertit en "làmines financeres de titularitat opaca".

A diferència del seu pare, que va voler declarar en català assistit per un intèrpret però va acabar fent-ho en castellà, Jordi Pujol Ferrusola ha contestat directament en espanyol a les preguntes de la jutge, Beatriz Balfagón, i del fiscal Anticorrupció Alejandro Luzón, que s'ha desplaçat expressament des de Madrid per assistir a l'interrogatori.

Avui també estava previst que declarés com a testimoni l'administradora a la qual Mireia Pujol, una altra de les filles de l'expresident català imputada en el cas, va delegar la gestió dels seus fons a Andorra.

La testimoni, no obstant això, ha lliurat un escrit a la jutge instructora per excusar la seva presència, han informat les mateixes fonts.