Dos segrestadors integrants d'un suposat grup terrorista d'extrema esquerra van ser abatuts ahir per la policia turca, segons va informar el governador d'Istanbul, Selami Altinok. El fiscal que havien segrestat també va morir ahir a la nit a l'hospital, quan era operat d'urgència, com a conseqüència de les greus ferides que va rebre, segons fonts del centre sanitari.

"Hem estat pacients durant sis hores i hem fet tot el possible, però per desgràcia hem sentir trets des de l'habitació dels terroristes i la policia ha llançat l'operació", va explicar Altinok durant una breu compareixença davant la premsa. El governador va afegir que els dos presumptes terroristes havien mort en l'operació. Amb anterioritat diversos mitjans turcs havien informat que els segrestadors abatuts eren tres.

A la confusió dels fets va contribuir-hi ahir un gran tall d'electricitat que va afectar Istanbul i el silenci informatiu ordenat per les autoritats sobre el segrest. El fiscal Mehmet Selim Kiraz va ser pres ahir com a ostatge al seu despatx per dos individus que van penetrar al Palau de Justícia Caglayan d'Istanbul. Kiraz era el fiscal encarregat d'investigar la mort del jove Berkin Elvan, una de les víctimes mortals durant les manifestacions del parc Gezi el 2013, a causa de l'impacte d'un pot de gas. A les xarxes socials es va difondre una foto que mostrava algú posant una pistola al cap del fiscal i en una paret la bandera i simbologia de l'ultraesquerrà Partit-Front Revolucionari d'Alliberament Popular (DHKP-C).

Abans de l'assalt de les forces d'operacions especials de la policia es va establir contacte amb els segrestadors. Un comunicat difós en un lloc web pròxim al grup armat assegurava que els segrestadors van exigir que els policies sospitosos de matar Elvan fessin una confessió pública. Elvan va morir a conseqüència de l'impacte d'un pot de gas disparat per agents de la policia després de romandre durant nou mesos en coma. El noi de 14 anys va rebre un cop al cap per un pot de gas el juny del 2013, quan anava a comprar el pa en un barri d'Istanbul, i va morir el març del 2014. La seva mort va suscitar una onada d'indignació a Turquia. El fiscal Kiraz s'havia fet càrrec de la investigació del cas fa sis mesos.