Els Mossos d'Esquadra van detenir el 18 de març passat a Barcelona una assistenta per, presumptament, drogar l'àvia que cuidava al districte de Sant Gervasi per robar-li joies i diners. La cuidadora, de 32 anys, va sostreure fins a 18.700 euros i joies valorades en més de 35.000 durant els sis mesos que va conviure amb la víctima. L'assistenta subministrava substàncies psicotròpiques a la dona gran per minvar les seves capacitats físiques i psíquiques i evitar que la descobrís.

Els fills van començar a sospitar d'ella quan van detectar uns moviments no autoritzats en el compte de la seva mare, ja que s'havien extret imports força elevats de diners, motiu pel qual van decidir denunciar-la.

Els fets es remunten a final de l'any passat, quan la família de la víctima va contractar la detinguda perquè cuidés de la dona, que estava físicament incapacitada. La cuidadora va estar convivint en el domicili de la víctima durant els últims sis mesos però, un dràstic empitjorament de la salut de la dona va comportar-ne l'ingrés a una residència, des d'on la detinguda continuava assistint-la.

Després de la sospita dels fills i la posterior denúncia, els investigadors van identificar la cuidadora de la dona i, quan van escorcollar-li la bossa de mà, van trobar-hi la llibreta bancària de la víctima, una targeta de codis del banc, 725 euros en efectiu, una targeta de crèdit a nom de la dona gran i un contracte a nom de la víctima i seu que l'autoritzava a treure diners del seu compte.