L'exalcalde de Sabadell i expresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) Manuel Bustos està de baixa mèdica i de moment no es reincorporarà com a funcionari de la Diputació de Barcelona, segons han confirmat a l'ANC fonts de l'ens supramunicipal provincial.

Manuel Bustos finalitzava dimecres una excedència de sis mesos sense retribució i s'havia de reincorporar a la plaça al recinte Torribera de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). Tot i això, dimecres no havia acudit al lloc de treball i havia comunicat la seva baixa mèdica.

Les mateixes fonts no han concretat el motiu de la baixa ni el període aproximat que s'espera que trigui a finalitzar-la.

Bustos va demanar la recuperació de la seva plaça com a funcionari el setembre, després que abandonés l'acta de regidor de l'Ajuntament de Sabadell arran de l'escàndol que l'ha portat a ser jutjat pels tribunals. La Diputació va acceptar la seva petició i li va assignar una plaça de funcionari al recinte Torribera, una plaça d'un nivell similar a la que tenia a l'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell que va deixar fa anys amb un permís per dedicar-se a la política.

Dimecres 1 d'abril expirava l'excedència de mig any sense retribució que va demanar i que li va ser acceptada, i s'havia d'incorporar a la seva nova feina.

La incompareixença de Bustos arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el condemnés a un any i quatre mesos de presó i a quatre anys i mig d'inhabilitació per tràfic d'influències juntament amb el seu germà i regidor Francisco i amb l'exsecretari d'Organització del PSC Daniel Fernández, arran del nomenament irregular a dit d'una alt càrrec de l'Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) l'any 2012. L'alcaldessa de la localitat, María Elena Pérez, ha estat condemnada a set anys d'inhabilitació per prevaricació.