Les comunitats autònomes han començat a rebre des de dimarts d'aquesta setmana i aniran rebent fins al proper dimecres 8 d'abril els pagaments previstos del període amb càrrec al Fons de Finançament del 2015, segons va informar ahir el ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques.

Entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana, les comunitats autònomes van rebre les quantitats corresponents als venciments de deute, a les liquidacions negatives i el finançament corresponent a part de l'objectiu de dèficit previst el 2015. Els propers dies 7 i 8 d'abril, els proveïdors de les comunitats autònomes (tant que estan adherides al FLA com al Fons de Finançament) cobraran directament de l'Estat els imports corresponents al deute comercial originat per dèficits d'exercicis anteriors i que encara estan pendents de finançar.

A final dels mesos d'abril, maig i juny, les comunitats podran proposar també el pagament directe als proveïdors dels imports autoritzats per desviacions en el dèficit d'exercicis anteriors al 2014, que no hagin estat utilitzats per als pagaments dels dies 7 i 8 d'abril, segons el comunicat emès pel ministeri. Hisenda ha recordat que el tipus d'interès d'aquests mecanismes de finançament serà del 0% per al 2015. Els préstecs que les comunitats autònomes formalitzin durant aquest any 2015 amb càrrec al mecanisme de Facilitat Financera mantindran el seu tipus d'interès del 0% els anys 2016 i 2017 i l'Estat assumirà la diferència amb el tipus de finançament del Tresor.