Una mica més d'una setmana després de l'accident de l'A320 de Germanwings als Alps francesos, el president de Lufthansa, Carsten Spohr, propietària de la companyia de baix cost, va viatjar fins al lloc del drama per retre homenatge a les víctimes i agrair la feina dels serveis de socors. Però el cap de l'aerolínia no va oferir cap explicació de com el copilot Andreas Lubitz, principal sospitós d'haver causat voluntàriament la catàstrofe, va entrar a formar part del seu personal malgrat que havia confessat tenir depressions. En tot cas, va assegurar que "es necessitarà temps" per conèixer què va passar amb el vol de la seva filial de baix cost Germanwings, que es va estavellar als Alps francesos el dia 24.

Hi havia molta expectació sobre el que pogués dir Spohr a la zona de l'accident, on va acudir en helicòpter acompanyat del president de la seva filial, Thomas Winkelmann, però el màxim responsable de Lufthansa es va limitar a agrair la feina als serveis de socors i a retre homenatge als 150 morts.

Spohr va acudir a l'estela funerària que serveix de lloc de memòria a les víctimes a Le Vernet, epicentre d'acollida dels familiars. Allà va dipositar, al costat de Winkelmann, una corona de flors i va guardar un instant de silenci mirant la muntanya.

Després es va dirigir als mitjans, àvids per conèixer l'opinió del president de Lufthansa després que l'aerolínia reconegués dimarts que des del 2009 coneixien que Lubitz havia superat un "episodi greu de depressió". Però Spohr no va respondre a cap pregunta i, sobre la investigació, es va limitar a assegurar que farà falta temps per conèixer tot el que va passar el dia 24 de març.

La resta van ser paraules d'agraïment als gendarmes i socorristes que han ascendit diàriament a la recerca de restes de les víctimes i d'indicis; als investigadors, als quals va prometre total cooperació; i als habitants de la regió per la seva "solidaritat i empatia" amb els familiars.

"Hi haurà un abans i un després" de l'accident a la regió, va assenyalar el president de la companyia germànica, que va fer dues promeses. Una per als familiars, als quals va donar la seva paraula que Lufthansa els seguirà facilitant el viatge fins al lloc de la tragèdia el temps que calgui. L'altra, per als habitants de la zona, als quals va dir que, quan acabin les investigacions, la companyia finançarà la neteja i condicionament del massís on es va estavellar l'avió.

"Sentim que aquest lamentable accident hagi pogut produir-se. Lufthansa sempre ha fet de la seguretat la seva prioritat. Lamentem les pèrdues humanes, no tenim paraules per expressar el que sentim", va assenyalar el president, que es va mostrar solidari amb el dolor dels familiars. Quan els periodistes van voler conèixer la postura de Lufthansa sobre la investigació, Spohr es va allunyar dels micròfons.

Mentrestant, al lloc del sinistre, una vegada acabada la fase de recuperació de restes humanes, els serveis de rescat se centren ara a buscar els seus béns personals, que poden servir per a la seva identificació. El coronel Jean-Marc Menichini va dir que ja no es veuen cossos a la zona dels fets, encara que no va descartar que puguin aparèixer noves restes humanes.