El director de la campanya electoral de l'expresident francès Nicolas Sarkozy a les eleccions del 2012, Guillaume Lambert, i dos responsables més van ser imputats ahir en el marc d'una investigació de factures falses, segons van indicar fonts judicials.

Al costat de Lambert, els jutges instructors van imputar el tresorer de la campanya, Philippe Briand, i l'advocat Philippe Blanchetier, que van ser interrogats durant 48 hores. Els magistrats sospiten que els directius de la campanya van crear un sistema de factures falses destinades a carregar al partit conservador UMP part dels costos de la campanya del candidat a la presidència, Nicolas Sarkozy.

L'objectiu era que no se superés la despesa permesa per la llei per a la campanya electoral. Un límit que, malgrat tot, va ser superat, cosa que va provocar que el candidat fos multat pel Consell Constitucional. El pagament d'aquesta multa, que finalment va assumir la UMP, va provocar l'obertura d'una altra investigació judicial, en què l'expresident francès, que va ser interrogat dimecres d'aquest setmana, es va salvar de la imputació però va ser declarat com a testimoni assistit.