Les autoritats franceses van anunciar ahir a la tarda que ja han donat per finalitzada l'operació de recerca de restes humanes a la zona dels Alps, on el passat dia 24 de març es va estavellar un avió de la companyia Germanwings amb 150 persones a bord, segons apuntava ahir al vespre l'agència de notícies Europa Press citant fonts del govern d'Alps d'Alta Provença.

"La recerca dels cossos ha acabat, però la cerca dels béns personals de les víctimes encara continua", va indicar un portaveu del govern d'aquesta regió dels Alps en declaracions als mitjans.

A preguntes dels periodistes, el mateix portaveu va afirmar:"Lufthansa també ha contractat a una companyia especialista a retirar enderrocs d'aeronaus, sempre sota l'autoritat del fiscal francès -que porta la investigació del cas- i un expert al comandament de la supervisió mediambiental de les operacions".

D'altra banda, les tasques per a la identificació de les víctimes seguiran endavant amb l'estudi de les 150 mostres d'ADN trobades en el lloc del sinistre, la qual cosa podria portar diverses setmanes.

El fiscal que dirigeix la investigació, Brice Robin, demana, però, paciència atès que el nombre de mostres no significa necessàriament que totes les víctimes hagin estat trobades, ni identificades. No obstant això, tan aviat com una d'aquestes mostres coincideixin amb el nom d'algunes de les víctimes, els seus familiars seran notificats immediatament.

Precisament dijous passat Robin va anunciar en una conferència de premsa que els equips forenses ja han aconseguit identificar la càrrega genètica de les 150 persones que anaven a bord de l'avió sinistrat.

Robin es va comprometre públicament a avisar de forma immediata a cada família quan s'hagi identificat cada cos, però va destacar que les restes mortals no es lliuraran fins que la comissió d'investigació es reuneixi per validar tots els resultats.