Un incendi provocat va deixar inhabilitat ahir el nou alberg d'asilats de Tröglitz, una petita població de l'est d'Alemanya, des de fa setmanes exponent de l'assetjament neonazi contra els estrangers o contra polítics que defensen l'acollida de refugiats.

Un mes després de la dimissió del seu alcalde, Markus Nierth, davant les marxes ultradretanes convocades davant el seu domicili familiar, la localitat va despertar amb la imatge de l'edifici de tres plantes, recentment renovat i amb el sostre destrossat per les flames. "Es tracta clarament d'un atemptat incendiari molt greu i un delicte contra la comunitat", va afirmar el fiscal de la veïna ciutat de Halle, Jörg Wilkmann, mentre el departament d'Investigació Criminal del land de Saxònia Anhalt atribuïa l'atac a una o diverses persones, que van irrompre a la nit al centre per tal de provocar-hi l'incendi.

L'edifici, envoltat de comerços i al centre de la població de Tröglitz, havia de rebre a mitjans de maig al primer grup de 40 persones refugiades, després de setmanes de protestes convocades pel Partit Nacional Democràtic (NPD), principal aglutinant dels neonazis alemanys.