Una trentena de taxistes van ser hospitalitzats ahir després que les autoritats els trobessin estirats a terra en una de les avingudes comercials més importants de Pequín després, pel que sembla, d'haver begut pesticida a manera de protesta. Els conductors van viatjar des de la província de Heliongjiang on treballen, situada al nord del país, fins a la capital i, segons un comunicat publicat a Internet per la Policia Local, van prendre aquest producte.

Segons mitjans locals els taxistes van decidir anar a Pequín per queixar-se per la manera en què la seva empresa de taxi a Heliongjiang havia renovat el contracte de lloguer dels seus vehicles. Els taxistes van dur a terme la seva protesta a Wangfujing, una de les zones de botigues de luxe més conegudes de la capital xinesa. Allà, la policia va trobar als ciutadans inconscients a terra i ampolles del que pel que sembla era pesticida, algunes d'elles buides.

Les autoritats asseguren que els taxistes estan estables, i han enviat a diversos equips a Heliongjiang per investigar el que ha passat. A la Xina, és comú que persones d'altres províncies o regions es traslladin a Pequín a protestar.