La depreciació de l'euro en relació amb el dòlar, que en l'últim any ha caigut de l'entorn del 22%, és un regal per a les empreses catalanes exportadores. Núria Betriu, consellera delegada d'Acció, assegura que es tracta d'una "oportunitat" que les empreses exportadores de ben segur sabran aprofitar aquest any i que de fet ja es pot apreciar en les dades d'aquest mes de gener, on s'observa un creixement de les exportacions del 10,1% als Estats Units.

Betriu recorda que l'obertura de l'economia catalana està molt consolidada després de quatre trimestres trencant rècords en xifres de vendes a l'exterior, que ja suposen el 57% de les vendes totals de les empreses catalanes.

L'any 2014 ha estat un any de rècords per al sector de l'exportació de Catalunya. El primer rècord ha estat superar el llindar del 60.000 milions d'euros en valor de les exportacions, en concret acumulant 60.194 milions d'euros, amb un creixement del 3,1% i tancat l'any amb un nou sostre històric d'exportacions i sumant quatre anys seguits de rècords.

El creixement de les exportacions catalanes el 2014 del 3,1% està molt per sobre de la mitjana dels països de la zona euro, on l'augment va ser de l'1,8% i també per sobre del conjunt de països de la Unió Europea on l'increment agregat va ser de l'1,3%.

El segon rècord obtingut el 2014 ha estat registrat pel nombre d'empreses exportadores. En el conjunt de l'exercici, el nombre d'empreses exportadores a Catalunya es va situar en 47.586 companyies, de les quals 15.946 són empreses que regularment exporten, cosa que vol dir que els últims quatre anys han venut a l'estranger de forma sostenible i regular.

Aquest nombre d'empreses que regularment exporten, 15.946 companyies, suposa un nou rècord del 2014 i fixa un creixement del 8,6% en relació amb el 2013. Es el segon anys consecutiu que s'obté aquest rècord.