Uns 1.500 immigrants, concretament 1.469, van ser rescatats al llarg d'aquest cap de setmana mentre intentaven arribar des de Líbia a les costes italianes, segons va informar la guàrdia costanera italiana. La Marina Militar i la Guàrdia Costanera van ser els encarregats de socórrer les barcasses que van arribar durant tot el dia de dissabte, en la que va ser una nova onada d'arribades d'immigrants després de diverses setmanes de tranquil·litat.

Les primera trucada d'auxili va arribar al Centre de la Guàrdia Costanera de Roma mitjançant un telèfon via satèl·lit que comunicava que hi havia tres barcasses a la deriva davant les costes líbies, des d'on parteixen principalment els immigrants que esperen arribar a territori italià. Va ser així com les fragates de la Guàrdia Costanera italiana van localitzar tres vaixells amb 82, 459 i 257 immigrants a bord cadascun d'ells.

Segons el comunicat enviat per la Guàrdia Costanera, poc després es descobrien dos vaixells més amb 349 i 322 immigrants al seu interior. Les embarcacions es dirigien als ports sicilians de l'illa de Lampedusa, d'Augusta i de Porto Empedocle.