El conseller d'Empresa, Felip Puig, s'ha desvinculat avui dels negocis dels seus germans Jordi i Oriol, imputats per blanqueig de capitals, i ha assegurat que mai no ha compartit negocis amb Jordi Pujol Ferrusola, ni directament ni a través de cap persona interposada.

Puig, que aquesta tarda compareix a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal oberta arran del cas Pujol, ha assegurat que al llarg de la seva dilatada trajectòria política -va entrar el 1988 a la Generalitat com a director general durant l'etapa de govern de Jordi Pujol-, mai no ha barrejat els interessos privats amb la vocació de servei públic.

L'actual titular d'Empresa ha sortit al pas dels negocis que van mantenir el seu germà Jordi amb Jordi Pujol Ferrusola -tots dos imputats en causes judicials paral·leles- i ha insistit que ell no ha mantingut cap negoci ni amb els seus germans ni amb cap membre del clan dels Pujol.

"Mai no he compartit cap empresa, ni de forma directa ni a través d'una persona interposada, amb Jordi Pujol Ferrusola, ni amb els seus germans, ni amb els meus germans", ha remarcat el conseller.

Això no obstant, Puig ha reconegut que en un projecte sobre un abocador a Tivissa (Ribera d'Ebre), en què una empresa en la qual participava Jordi Pujol Ferrusola va obtenir grans beneficis, va saber que el primogènit dels Pujol participava a la iniciativa empresarial molt de temps després que la Generalitat se l'adjudiqués, complint "escrupolosament" tots els tràmits.

Puig ha precisat que no té la percepció que Jordi Pujol fill s'aprofités de l'amistat que els uneix i, encara que ha assegurat que només posa "la mà en el foc" per ell mateix, per la seva mare i per les seves filles, ha apuntat que sí es creu la versió del primogènit dels Pujol avalant la legalitat dels seus negocis i inversions, "fins que es demostri el contrari".

Sobre la seva relació d'amistat amb Jordi Pujol Ferrusola, que manté des que va complir els sis anys, Puig ha reconegut que ha tingut "moments alts i baixos", en què s'han "ajudat, des del punt de vista personal, però mai econòmic o financer".

Jordi Puig, que va ser soci de Jordi Pujol Ferrusola, i el seu germà Oriol van comparèixer el passat 3 d'octubre com a imputats per blanqueig de capitals davant un jutge de Barcelona que investiga una denúncia del Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals sobre mitja dotzena de transferències de prop de mig milió d'euros que van ser enviades al desembre del 2013 als seus comptes.

El conseller Felip Puig ha indicat que el seu germà Jordi va treballar en la mateixa empresa que el primogènit dels Pujol fins a l'any 1999 i que posteriorment van compartir despatx, encara que amb activitats empresarials diferents.

Puig ha assegurat que en la seva trajectòria en la Generalitat -va ser conseller de Medi Ambient i de Política Territorial en l'etapa final del pujolisme i des de 2010 va tornar al govern de la mà d'Artur Mas-, sempre ha tingut "molt clar" que la seva responsabilitat era garantir el compliment de la llei, la transparència i la igualtat d'oportunitats.

"Totes les decisions amb afectació econòmica adoptades quan he estat conseller han estat sempre valorades i adoptades per òrgans de contractació, amb assessorament jurídic i tècnic, mai per criteris personals", ha subratllat.

En resposta a les preguntes del diputat d'ERC Oriol Amorós, Puig ha tornat a negar que demanés comissions a un empresari francès que es va interessar per projectes en el Port de Barcelona, com aquest va denunciar davant la Policia Nacional.

Puig ha confirmat que ha presentat una denúncia contra aquest empresari per atemptar contra el seu honor, ja que no va poder interposar la querella que va prometre perquè hi ha un procediment judicial obert.