El govern català segueix augmentant el deute que té contret amb les farmàcies, a les quals deu ja tres mesos de medicaments dispensats i un total de 340 milions d'euros.

Segons ha informat avui el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha tornat a incomplir el pagament de la factura mensual que havia d'abonar el passat dia 5, amb la qual cosa augmenta el retard de pagaments a tres mesos, "el més greu des de novembre del 2013", quan va arribar a deure quatre mesos.

El passat dia 5 va vèncer el termini per pagar la factura dels medicaments dispensats al febrer, que puja a 107,3 milions d'euros, que se sumen als 118,5 milions que deu dels fàrmacs dispensats al desembre i als 114,3 milions de gener.

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya ha tornat ha reclamar que s'acabi amb els retards al pagament que pateixen els farmacèutics des de fa quatre anys i que la Generalitat estableixi "un calendari de pagaments fiable" per a aquest any.

Els farmacèutics han recordat que aquest retard al pagament de les factures dels medicaments "és el més greu després del que es va suportar al novembre del 2013", quan el Govern va arribar a acumular 4 mesos de deute i els apotecaris van convocar el primer tancament patronal d'un dia per protestar per això.

El deute actual de la Generalitat puja a 340,1 milions d'euros, suma de les factures dels medicaments dispensats al desembre, gener i febrer, després que, dimecres passat 1 d'abril, CatSalut satisfés els 108,3 milions d'euros de la factura de les receptes dispensades al novembre.

Segons el Consell de Col·legis de Farmacèutics, la Generalitat els ha informat que la factura de desembre està previst que la pagui coincidint amb l'arribada d'un Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) extraordinari durant la primera quinzena d'abril.

"La resta de factures pendents segueixen sense una data de pagament fixada", ha lamentat el col·legi professional.