El president espanyol, Mariano Rajoy, va dir ahir que no farà "grans canvis" al PP i va advertir que les discussions internes "no aporten res", encara que tampoc són, va dir, la seva "gran preocupació". Rajoy va assenyalar que el seu és un partit "tradicionalment unit" i que ha funcionat "bé", tot i que pugui haver-hi "discrepàncies", i va assegurar estar "content" de com funciona el PP i la "unitat que es manté ara".

En qualsevol cas, va assenyalar que ara toquen les eleccions del maig, en les quals confia que el PP seguirà sent primera força, i així ho explicarà avui a la Junta Directiva Nacional, en què demanarà als dirigents populars "el màxim esforç i la màxima unitat". Va insistir a més que la seva "gran preocupació" no són les discussions internes, sinó "mantenir el ritme de creixement i d'ocupació", i va reiterar que no preveu canvis importants en la cúpula del PP. "Es poden fer petits ajustos però no grans canvis", va postil·lar.

Per part seva, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va afirmar que és "bo" que hi hagi noves formacions polítiques, com C's, però va precisar que "el canvi i el recanvi són coses diferents".