El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha denunciat avui una "intencionalitat de destrucció política" en les acusacions de presumpta corrupció en contra seu, de les quals, ha remarcat, "no hi ha hagut mai una instrucció judicial" ni ha estat citat a declarar com a imputat ni com a testimoni.

Puig ha comparegut avui a la comissió d'investigació del frau fiscal i la corrupció política del Parlament, creada a partir del cas Jordi Pujol, per aclarir les seves relacions amb l'expresident, el seu primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, i els casos que afecten el seu partit, CDC.

Després d'admetre que va quedar "consternat" per la confessió de Jordi Pujol, Puig ha remarcat que segueix considerant-lo com un personatge "simbòlic" per a Catalunya i ha asseverat que es creï la seva versió i la del seu fill gran, i si després la justícia conclou que l'expresident menteix, ha dit que llavors es "repensarà" les seves "conviccions".

Quant a la seva persona, Puig ha incidit en el fet que "de tot el que se m'acusa no hi ha hagut ni una instrucció judicial, ni he estat citat com a testimoni ni com a imputat".

Ha manifestat que l'estranya que "es produeixin manifestacions tan greus i mai hagi hagut una instrucció" i, en aquest sentit, ha apuntat a una "intencionalitat de destrucció política" en la "instrumentalització" que s'ha fet a partir d'acusacions de les quals no hi ha hagut "cap prova fefaent".

En aquest sentit, ha asseverat que l'informe de la UDEF d'octubre del 2012 que l'acusava d'activitats presumptament il·lícites és "rotundament fals" i conté "manifestacions surrealistes" i "fins i tot delirants".

El conseller ha garantit que no disposa de cap compte a Andorra i ha dit que només ha acudit "quatre o cinc vegades" al país pirinenc només "per esquiar".

Puig ha defensat que mentre va ser secretari d'Organització de CDC no dirigia les finances de la formació, que té la seva seu embargada com fiança pel cas Palau de la Música, una responsabilitat que requeia directament en el secretari general del partit.

En tot cas, ha manifestat la seva confiança en els últims responsables de finances de CDC, Carles Torrent i Daniel Osàcar, i l'actual, Francesc Sánchez.

Puig ha destacat també que tenia una empresa, que va liquidar el 2012, amb la qual va facturar a CDC "de forma legal", però no a la Generalitat ni a cap empresa concessionària.