El diputat d'UPyD per València Toni Cantó ha anunciat avui la seva pròxima renúncia al seu escó al Congrés i a ser candidat a la presidència de la Generalitat valenciana per aquest partit.

Cantó ha fet aquest anunci en una roda de premsa, convocada en un hotel de València i no a la seu del partit després d'haver mostrat públicament des de les eleccions andaluses el seu desacord amb la gestió de la direcció d'UPyD encapçalada per Rosa Díez.

Segons ha dit, ha estat una decisió complicada i difícil de prendre i que ha meditat en els últims dies, i ha afegit que com a afiliat esperarà al congrés extraordinari previst per la direcció del partit per després de les pròximes eleccions per decidir si segueix o no a UPyD.

Segons la seva opinió, UPyD és un "grandíssim projecte" que ara ha de canviar de rumb.

També ha tingut paraules d'elogi per a Rosa Díez, de qui ha dit que va aconseguir liderar un canvi en la política espanyola i obrir "un nou camí" que va trencar el bipartidisme.

Sobre si ha mantingut trobades amb Ciutadans, ha reiterat que segueix defensant la confluència electoral d'aquest partit i UPyD.

L'única carrera que contempla ara és "tornar al teatre" i ser un "espanyolet més" que buscarà feina, ha respost després de ser preguntat sobre si pensa seguir en política.