Un policia de la ciutat nord-americana de North Charleston que va disparar vuit cops per l'esquena contra un ciutadà negre va ser acusat d'assassinat, per una actuació criticada per les autoritats després de l'aparició d'un vídeo del succés. L'agent Michael Slager, de 33 anys i raça blanca, va comparèixer davant del jutge després de ser detingut dimarts per la mort a trets dissabte de Walter Scott, a qui havia ordenat que s'aturés per un llum trencat al cotxe que conduïa.

Un vídeo divulgat dimarts per diversos mitjans nord-americans ha estat vital perquè les autoritats hagin actuat immediatament contra Slager, que està detingut sense possibilitat de fiança per assassinat, delicte que pot comportar la pena de mort a l'estat de Carolina del Sud, on es troba North Charleston. Al vídeo, gravat amb un telèfon mòbil per un ciutadà, es veu com el policia dispara fins a vuit ocasions contra Scott, que corre d'esquena a l'agent i que, finalment, cau ferit de mort a terra en una zona solitària. Scott va rebre cinc impactes de bala, fet que va ocasionar la mort gairebé immediata de l'home, que va ser emmanillat a terra mentre agonitzava, segons s'aprecia en la gravació.

La investigació del succés és portada a terme per la Divisió Policial de Carolina del Sud. L'FBI també ha obert una indagació de drets civils pel tiroteig, que es coneix després de diversos casos mediàtics de brutalitat policial contra persones de raça negra en què els agents han estat exonerats de tota pena criminal. El cas més polèmic va ser quan a l'agost un agent blanc va matar a trets el jove negre Michael Brown, que estava desarmat, malgrat el que l'autor dels trets no va ser processat per ajustar la seva actuació a les justificacions d'ús de la força per part de les forces de l'ordre.