Barcelona ha ofert a GSMA, la totpoderosa associació que agrupa els principals operadors de telefonia mòbil del món i que organitza anualment el Congrés Mundial de Mòbils (MWC), prolongar cinc anys més l'acord per ser la seu d'aquest esdeveniment, fins al 2023, ja que el contracte actual s'acaba el 2018.

La GSMA va informar ahir que està avaluant l'oferta i que en els pròxims mesos "farà una recomanació" als seus directius sobre això. "Tornarem a informar oportunament el públic de les novetats", va afegir en un comunicat. El contracte entre la GSMA i Barcelona com a Capital Mundial de la Telefonia Mòbil i seu de l'MWC vencerà a final de 2018, encara que la ciutat sempre ha manifestat la seva voluntat de prorrogar aquest acord per retenir una fira que només l'any passat va deixar a la ciutat i la seva àrea metropolitana més de 435 milions d'euros.

En la seva nota, la GSMA, que lidera John Hoffman, el seu conseller delegat, explica que ha rebut "una oferta important" dels "socis" de la ciutat de Barcelona per prolongar de 2018 a 2023 l'acord per celebrar l'MWC a Barcelona, concretament al recinte firal de l'Hospitalet de Llobregat. Els socis de la ciutat de Barcelona als quals es refereix la GSMA són el ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, la Generalitat, l'Ajuntament, Turisme de Barcelona, Fira de Barcelona i la Fundació Barcelona Capital Mundial de la Telefonia Mòbil.

Ja fa una dècada que l'MWC se celebra a Barcelona i en cada edició se superen les xifres de l'any anterior. Aquest 2015, l'esdeveniment va superar els 93.00 assistents, un 9% més, va reunir a 2.000 empreses expositores de tot el món i va contribuir a crear prop de 12.700 llocs de treball a temps parcial. El congrés va atreure a més els principals executius de la indústria de la mobilitat i d'altres sectors, de multinacionals com Samsung, Huawei, Intel, Nokia, AT&T, Microsoft, Orange, Telefónica, Vodafone, Qualcomm, Ford, Visa, Deutsche Telekom, Ericsson, LG, MasterCard, ZTE i un llarg etcètera.

Ahir, l'alcaldable del PSC per Barcelona, Jaume Collboni, va donar suport a la candidatura per prolongar el Mobile World Congress fins al 2023 ja que "és un dels esdeveniments internacionals més importants de Barcelona". També va mostrar el seu suport a la candidatura el president del PP a la capital catalana, Alberto Fernández, que va destacar que "l'MWC representa una injecció econòmica i d'ocupació molt important per a la ciutat".