L'expresident de la Junta d'Andalusia José Antonio Griñán ha negat aquest dijous tenir coneixement dels informes de la Intervenció General de la Junta d'Andalusia que alertaven sobre els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) fraudulents a la seva comunitat, segons han explicat fonts de la defensa que han apuntat que Griñán ha aportat explicacions exhaustives al jutge i que ha defensat en tot moment la seva innocència. L'expresident andalús ha comparegut de manera voluntària davant el Suprem per la seva condició d'aforat. Pròximament ho farà el també expresident andalús Manuel Chaves.

Griñán, que també va ocupar el càrrec de conseller d'Economia en el període que investiga la jutgessa Alaya a Andalusia, ha assegurat que la gestió de les Transferències de Finançament, format en què s'efectuaven els pagaments dels Expedients de Regulació, no corresponia al seu departament, i ha apuntat que les irregularitats, si n'hi va haver, es van produir a les àrees de gestió de la despesa, és a dir, a la conselleria d'Ocupació.

Segons fonts de la defensa, en aquestes quatre hores Griñán ha ofert respostes exhaustives, tècniques i llargues. L'expresident andalús ha defensat la legalitat d'aquestes transferències i ha assegurat que en cap cas va permetre que es duguessin a terme pagaments irregulars perquè no va disposar mai d'aquests informes de la Intervenció que posaven de manifest un forat comptable.

Segons ha apuntat, la seva sempre va ser una actuació legal i correcta, i si va abandonar el càrrec de president de la Junta al 2013 va ser per no perjudicar el seu partit, el PSOE, i la Junta d'Andalusia.

En les pròximes setmanes també passaran pel Senat altres implicats en el cas dels ERO, com el també expresident de la Junta d'Adalusia Manuel Chaves, i els exconsellers Gaspar Zarrías, i Mar Moreno.