L'alcalde de Salt, Jaume Torramadé, va assegurar ahir que el seu ajuntament no ha rebut avís de "cap situació de perill determinada ni cap increment de risc" relacionat amb el terrorisme gihadista. Per això, critica que el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, actuï "més de tertulià que de ministre" situant com a focus de radicalització mesquites de poblacions com Salt.

"Si hi ha alguna raó o sospita, que actuïn a través de la policia, però tota la resta és fomentar situacions d'intranquil·litat", va afirmar l'alcalde, que lamenta que no és el primer cop que es vincula Salt amb el terrorisme islamista. Torramadé recorda que cap detenció en operatius contra el gihadisme s'ha fet a Salt i critica que es generi "recel".

Per la seva banda, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va assegurar que el gihadisme "no té causes locals ni cap vincle amb la realitat dels barris". Va afegir que "aquest és un fet aïllat i minoritari a la ciutat, al país i a la resta d'Europa", i va reivindicar Terrassa com una "ciutat segura". Eren les reaccions de l'alcalde després que l'operació policial contra el terrorisme gihadista tingués a Terrassa un dels seus epicentres. Ballart va felicitar els cossos de seguretat per les detencions: "la seguretat ciutadana és una de les màximes prioritats de l'Ajuntament i farem tot el possible per garantir la llibertat dels ciutadans, amb la llei i la justícia a la mà", va afirmar.

La Junta de Portaveus, reunida a primera hora del matí en sessió extraordinària, va valorar l'actuació policial i es va posar a disposició dels cossos policials per facilitar tota la informació i el suport necessari en el marc de l'operatiu policial de la matinada de dimecres.