El Grup Popular estudia esmenar la reforma de la llei que regula la interrupció de l'embaràs per "deixar clar que l'avortament no és un dret", a més d'impedir que les menors puguin sotmetre-s'hi sense consentiment patern. Aquesta decisió s'adopta per la possibilitat que diputats populars votessin en contra de la reforma.

"L'avortament no és un dret, ha de quedar clar", va dir el ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, en una entrevista a RNE, preguntat per la possibilitat que el PP estigui estudiant introduir alguns canvis en una reforma legislativa que fins ara només contemplava el tema de les menors. Alonso va recordar que dimarts que ve arribarà al ple del Congrés la presa en consideració de la proposició de llei i va anunciar que "és possible que el grup pugui presentar alguna esmena en aquest sentit". El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va coincidir amb el ministre en assenyalar que l'"avortament no és un dret, sinó desgraciadament un trauma", i ha explicat que treballa per assolir un acord "com més ampli millor" en la reforma de la llei que atengui "les diferents percepcions del partit" i d'altres grups.

Davant d'aquest anunci, diversos diputats provida del PP, especialment crítics amb la decisió del Govern de no derogar l'actual llei de l'avortament, van assegurar que aquesta modificació podria portar la desena de parlamentaris a votar a favor de l'esmena, si bé cada un d'ells prendrà una decisió "en consciència" sense haver adoptat una postura conjunta.