La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, creu que la difusió "planetària" de la gravació del seu dinar a La Camarga va ser el que al final va permetre obrir el cas contra Jordi Pujol Ferrusola, atès que la documentació aportada per una col·laboradora d'aquest a l'Argentina va ser "determinant".

Així ho ha afirmat al final de la seva compareixença, de gairebé cinc hores, davant la comissió d'investigació del Parlament del cas Pujol, dedicada avui íntegrament al presumpte espionatge polític de Método 3 i a la gravació del dinar que la dirigent del PPC va mantenir amb Victòria Álvarez, exparella de Jordi Pujol Ferrusola.

Al llarg de la seva compareixença, Sánchez-Camacho havia advertit als diputats que el dinar que va mantenir amb Álvarez "ja no serà a partir d'avui el dinar de La Camarga, sinó una altra cosa" i que se n'anava a "baixar a la profunditat", però que esperaria a donar aquests detalls després de la intervenció de l'últim grup, en al·lusió a CiU.

Per això, en els últims minuts de compareixença, ha explicat que la difusió "gairebé planetària" i "extensa" del "famós dinar de La Camarga", que tenia la "intenció de fer mal a la presidenta del PPC", va arribar també a Puerto del Rosario, a l'Argentina, i, a partir de llavors, "va passar a ser una altra cosa".

Llegint llavors un article publicat pel diari La Vanguardia "un dia després de la imputació de Jordi Pujol Ferrusola", Sánchez-Camacho ha explicat que els inspectors del cas van tenir "ajuda" d'una dona que va col·laborar "molt estretament" amb Jordi Pujol fill en els seus negocis a Puerto del Rosario.

Segons ha llegit Sánchez-Camacho, la testimoni manejava algunes de les societats usades pel primogènit dels Pujol per fer inversions a l'Argentina, i una vegada que aquesta va conèixer l'existència del dinar, inicialment va fer arribar a Álvarez -"amb la qual es va sentir en part molt identificada, entenguin-ho com vulguin", ha apuntat- la informació de la qual disposava.

Posteriorment, va aportar la comunicació directament als investigadors sobre les activitats de Jordi Pujol fill a l'Argentina, a través de la Fiscalia Anticorrupció, dades que "van cridar l'atenció del magistrat instructor, com revela el fet que inclogués aquestes dades i documents referits com determinants en l'acte d'instrucció contra Jordi Pujol Ferrusola", ha apuntat Sánchez-Camacho, parafrasejant l'article.

"Entenen ara per què s'amplia la causa arxivada?", ha assenyalat Sánchez-Camacho dirigint-se als diputats: "La difusió de (el dinar de) La Camarga és el que inicia la imputació de Jordi Pujol Ferrusola".

Una vegada conclosa la seva compareixença i quan Sánchez-Camacho es disposava a abandonar la sala, una convidada entre els assistents, la detectiu Maite Francés -acompanyada de l'excoordinadora d'operacions de Método 3, Elisenda Villena-, s'ha posat en peu i, mostrant uns documents, ha exclamat que, si Villena li donava permís, posava a disposició dels diputats que així ho volguessin el sumari complet del cas Método 3.

Si bé Villena ha abandonat el Parlament sense fer declaracions, Francès -que ha assegurat que no ha treballat a Método 3- ha explicat als mitjans que porta dos anys investigant aquest assumpte i que segons el seu parer va ser l'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza qui "personalment" va encarregar la gravació, així com que Sánchez-Camacho tenia coneixement d'això.