Òmnium Cultural va celebrar ahir a una vintena de municipis catalans el Superdissabte, una trobada que es repetirà el 18 i el 25 d'abril i que pretén fer que el sobiranisme sigui majoritari el 27-S. En aquest esdeveniment, l'entitat ha convocat els seus socis i simpatitzants per donar a conèixer les iniciatives que han de permetre eixamplar la base social a favor de la independència de Catalunya. A Manresa, van assistir-hi una setantena de persones. En la trobada es va posar de manifest la necessitat d'organitzar activitats per obrir-se a la ciutadania.

Durant el mes d'abril es faran una cinquantena d'actes arreu del país, en els quals Òmnium espera mobilitzar els seus gairebé 50.000 socis. La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha participat en la trobada de Sants-Montjuïc de Barcelona, des d'on ha insistit que cal "tornar-se a mobilitzar".

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, va destacar que l'acte del 24 d'abril "Tornen les urnes. Tornem al carrer" serà l'inici d'una campanya molt important, preludi d'unes eleccions municipals on el sobiranisme també ha de guanyar a les urnes.

En la trobada Òmnium va donar a conèixer la nova campanya de la societat civil; una iniciativa que té per objectiu eixamplar la base social a favor de la independència de Catalunya amb vista a les eleccions del 27-S. També ha exposat altres projectes de mobilització com el Catalan Weekend, en què es convida persones d'altres països europeus a Catalunya, del 25 al 28 de juny, per conèixer el procés.

Òmnium espera mobilitzar els seus 50.000 socis. De fet, la crescuda de l'organització ha estat considerable. A l'agrupació bagenca ja hi ha més de 2.000 socis. "Ho hem aconseguit perquè les nostres actuacions estan en sintonia amb el que pensa la ciutadania", comenta el responsable bagenc d'Òmnium, Jordi Corrons.

A part, els membres de la comarca van parlar que s'han d'obrir més als ciutadans. "Ens hem d'esforçar per arribar a col·lectius de joves. I és que nosaltres volem un país cohesionat tenint present que tots som molt diversos", afegia Corrons. La intenció és organitzar activitats als diferents municipis del Bages per aconseguir apropar-se més als ciutadans. "Serà una qüestió que plantejarem d'aquí a uns mesos. Ara estem centrats en el 27-S".