Els ministres d'Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, alemany, Frank-Walter Steinmeier, i francès, Laurent Fabius, han rendit homenatge a les víctimes de l'avió de Germanwings amb una ofrena floral a la T2 de l'aeroport del Prat, en el monòlit que hi ha davant el mosaic de Joan Miró convertit en punt de condol. També han dipositat corones de flors la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Tejedor. Després s'ha fet un minut de silenci en record de les víctimes. L'avió, que feia el trajecte entre Barcelona i Düsseldorf, va caure als Alps francesos el 24 de març per una maniobra deliberada del copilot Andreas Lubitz en què van morir 150 persones.

Ha estat un acte institucional encapçalat pels ministres d'Exteriors per rendir homenatge a les víctimes de la tragèdia aèria de Germanwings. Després de l'ofrena floral dels representants dels governs espanyol, alemany i francès, els ha seguit l'alcalde del Prat i, després, la vicepresidenta del Govern, acompanyada pel secretari d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana.

La delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, i la directora de l'Aeroport de Barcelona-el Prat, Sonia Corrochano, han completat la fila d'autoritats, que han tancat l'acte amb un minut de silenci, davant el monòlit on hi havia la corona de flors que es va dipositar l'endemà de la tragèdia. L'homenatge s'ha fet coincidint amb la Cimera Euromediterrània a Barcelona.

Aquesta setmana, divendres, es farà el funeral per les víctimes de la tragèdia a Alemanya, en un acte d'Estat a la Catedral de Colònia.