El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha retret aquest dimarts al portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, "manca de responsabilitat" i de "lleialtat institucional", i ha assegurat que no està disposat a acceptar "lliçons" sobre la seguretat de l'Estat per part d'un conseller i un govern que promou la ruptura d'Espanya. "No es pot impulsar un procés independentista i alhora dir que et preocupes de la seguretat de l'Estat espanyol", ha sentenciat. En aquest sentit ha advertit que "per raons obvies" té "més informació, per no dir altres coses" que la Generalitat. "Si hi hagués lleialtat institucional podríem parlar d'aquest assumpte seriosament, però no n'hi ha", ha dit.

El ministre de l'Interior ha fet aquestes manifestacions als passadissos del Senat en resposta a les manifestacions del portaveu del Goverm Francesc Homs, que aquest dimarts l'ha acusat de "posar en perill" la seguretat de l'Estat amb una actuació "molt poc responsable" i "temerària" en relacionar la Fundació Nous Catalans amb el terrorisme islamista, cosa que, ha dit, "va en contra dels mateixos interessos de l'Estat".

El ministre ha assegurat que quan ell parla de política "se la pren seriosament" i ha apuntat que no accepta "lliçons sobre seguretat de l'Estat per part del senyor Homs", que -ha recordat- aquest mateix dimarts també ha parlat de les "estructures de l'Estat català que la Generalitat té preparades de cara al 27-S".

"Jo estic disposat a aprendre molt i sóc molt conscient de les meves limitacions, però sentit d'Estat i de la seguretat de l'Estat, lliçons d'Homs, poques", ha dit, perquè "un senyor que està promovent un procés independentista de ruptura d'Espanya, que pretengui donar lliçons sobre la seguretat d'Espanya, és poc seriós i poc responsable, i fins i tot una mica ofensiu".

"Ell està parlant de la creació d'estructures d'un estat independent, i no està amb els peus a terra per parlar amb seriositat de la seguretat de l'Estat", ha dit.