Els grups parlamentaris de l'oposició van criticar ahir la possibilitat que l'exministre d'Economia i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, hagi pogut blanquejar diners després d'acollir-se a l'última regularització fiscal extraordinària, com informava ahir Vozpópuli.

La diputada socialista Carmen Montón considera un "escàndol" que Rato hagi pogut blanquejar diners mitjançant aquest mecanisme fiscal, tenint en compte que ha estat ministre d'Economia, president de Bankia i també màxim responsable del Fons Monetari Internacional (FMI). "Seria més senzill si el PP i el govern ens digués qui no s'ha acollit a l'amnistia fiscal en el seu partit. Acabaríem abans perquè la llista s'està fent interminable", va ironitzar.

Des d'Esquerra Plural, José Luis Centella creu que el problema no és si Rato s'ha pogut acollir o no a l'amnistia fiscal, sinó l'existència mateixa d'aquesta amnistia per als grans defraudadors. Per a Centella, el govern havia d'haver informat de qui s'havia acollit a aquest procés de regularització fiscal extraordinari. Una idea repetida pel portaveu d'ICV, Joan Coscubiela, que va criticar que s'estigui vivint l'"esperpent" que un ciutadà per deixar de pagar una lletra aparegui en les llistes de morosos, i que un defraudador es pugui acollir a una amnistia i sigui més protegit per Hisenda.

Per la seva banda, el portaveu del PNB al Congrés, Aitor Esteban, confia que Rato rebi el mateix tracte que qualsevol altre ciutadà, i espera que s'aclareixin totes les circumstàncies del cas.