El passat 19 de setembre, un mes abans de ser detingut, el 'pequeño Nicolás' va gravar una comprometedora conversa amb l'empresari Javier de la Rosa, qui va oferir al jove detalls sobre els negocis i la fortuna de la família Pujol.

En aquesta xerrada, que publiquen diversos mitjans, De la Rosa assegura a Francisco Nicolás que ell mateix va portar diners en efectiu a Jordi Pujol. "Li portava a la nit els diners en efectiu al seu despatx", assegura l'empresari.

"Li ficava els xecs a les butxaques. Centenars i centenars i centenars, fins a sumar 1.400 milions per a ell personalment, al marge d'uns altres 4.500 més per a Convergència", comenta a Nicolás, pensant que era un representant de la vicepresidència del Govern.

Fernández Díaz evita pronunciar-se

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha evitat pronunciar-se quan una periodista li ha preguntat "si coneixia els negocis del clan Pujol", i ha assenyalat que ell responia a qüestions "que diguin persones serioses i que siguin coses serioses".

Fernández Díaz ha fet aquestes declaracions a la seu de la Delegació del Govern a Múrcia, després de reunir-se amb representants agrícoles amb els quals ha tractat els robatoris en el camp murcià.

En el citat enregistrament, Javier de la Rosa li diu a Nicolás que el ministre "ha viscut dels Pujol durant molts anys".

El ministre es va mostrar sorprès quan se li va fer la pregunta i va manifestar que no sabia del que li estaven parlant, i que "el que és evident és que la justícia està actuant i no tinc res més a dir, i està actuant tant a Barcelona com a l'Audiència Nacional".