El subinspector dels Mossos d'Esquadra Jordi Arasa, condemnat per agredir l'ara diputat de les CUP David Fernández en les càrregues a indignats, va negar ahir haver colpejat uns manifestants de Can Vies que es van refugiar en un portal i va al·legar que els seus agents estaven rebent pedrades.

Segons fonts judicials, Arasa, amb tres agents més de la policia catalana, un d'ells inspector, van declarar ahir com a imputats davant la titular del jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona, arran de la querella per lesions que van presentar contra ells dos manifestants de Can Vies.

Els denunciants sostenen en la seva querella que la nit del 27 de maig de l'any passat, durant els incidents de les manifestacions contra el desallotjament de Can Vies, els agents van irrompre en el portal d'un edifici del barri barceloní de Sants i van copejar amb les seves porres a diversos joves que es trobaven a l'interior, els quals van patir ferides i contusions al cap.

En la seva declaració davant la jutge, els agents imputats van admetre que van entrar en el portal de l'edifici perquè estaven rebent pedrades des de l'interior de l'immoble, però van negar que agredissin als manifestants amb les porres, quan aquests estaven acorralats.

Els querellants han aportat com a prova a la jutge un vídeo que recull l'escena de la suposada agressió, en què es pot observar els antiavalots entrar en el portal on estaven els joves, encara que el succeït a l'interior s'aprecia desdibuixat a través d'un vidre translúcid. L'advocat dels querellants, Eduardo Cáliz, va opinar que els cops que els agents van propinar als manifestants incompleixen els mateixos protocols policials, que impedeixen pegar al cap, per la qual cosa, segons la seva opinió, es tracta d'una actuació "intolerable".