Quatre immigrants que van arribar al port meridional italià de Trapani després d'haver estat rescatats a alta mar van explicar que 41 persones que els acompanyaven en l'embarcació van morir després del seu naufragi. Els immigrants van assenyalar que quan van sortir de la capital líbia, Trípoli, a bord de la pastera hi havia 45 persones.

Després del naufragi al Canal de Sicília només van sobreviure quatre persones, que van arribar a port a bord de la nau Foscolari, de la Marina italiana. Els immigrants supervivents són dos de Nigèria, un de Ghana i un altre del Níger, i van explicar que poc després de sortir de les costes de Líbia l'embarcació pneumàtica en què viatjaven va començar a desinflar-se.

L'embarcació va ser albirada per un avió de reconeixement que va donar l'alerta, però quan la nau de la Marina italiana va arribar a la zona només hi havia quatre persones a bord.

El testimoni es coneix després de saber que en els últims dies, gairebé 10.000 immigrants van ser rescatats pel Servei de guardacostes italià i uns 400 continuen desapareguts. Segons va denunciar dimarts l'organització Save the Children, aquests quatre centenars de persones viatjaven en una embarcació desapareguda a 80 milles de les costes de Líbia.

Paral·lelament, la policia italiana va arrestar quinze immigrants que presumptament van causar la mort de 12 companys d'embarcació en llançar-los a l'aigua a alta mar pel fet de ser cristians, segons el testimoni dels supervivents de la travessia des de les costes líbies.

Els subjectes detinguts són de nacionalitat ivoriana, maliana i senegalesa i tots estan acusats del delicte d'homicidi múltiple agreujat per l'odi religiós. L'acusació es basa en el testimoni d'una desena de passatgers de la mateixa embarcació que van ser rescatats a alta mar per la Marina italiana i traslladats al port de Palerm durant el matí de dimecres. "Els nàufrags, molts d'ells entre llàgrimes, van explicar que havien sobreviscut no a un enfonsament provocat per les condicions meteorològiques adverses sinó per l'odi humà", va dir en un comunicat la Prefectura de Policia de Palerm.