L'expresident de Bankia Rodrigo Rato ha estat escridassat pels veïns que l'esperaven -juntament amb una vintena de càmeres- a la porta del seu despatx professional del carrer Castelló de Madrid, on aquest divendres ha continuat el registre que va començar dijous a les vuit del vespre. Rato ha assistit al registre ordenat pel jutge d'Instrucció 35 de l'Audiència Provincial de Madrid, que porta el cas provisionalment -és el que estava de guàrdia en el moment en què la Fiscalia va presentar la denúncia- fins que la setmana que ve l'assumeixi un altre magistrat.

Rato es troba a hores d'ara al seu despatx, on ha arribat escortat nova ment per agents del Servei de Duanes, que aquest dijous ja van treure vint caixes d'aquest mateix edifici de l'exclusiu barri de Salamanca de Madrid.

Segons fonts de l'Audiència, no està detingut, com sí que ho estava aquest dijous durant els registres. Tampoc imputat, sinó únicament denunciat per la Fiscalia, que el considera autor de delictes de de frau fiscal, blanqueig de diners i alçament de béns.

Tota la documentació recollida donarà pas a un informe que Hisenda presentarà en els pròxims dies o setmanes davant el jutge i que ha de concretar-se en una imputació.

La setmana que ve l'Audiència de Madrid assignarà el cas a un nou magistrat, perquè el jutge que el porta fins ara només el va assumir perquè estava de guàrdia. No està descartat que l'Audiència Nacional acabi assumint-ne finalment la instrucció.