L'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato ha assegurat avui a Efe que no té cap societat "ni en un paradís fiscal i, ni tan sols, fora de la Unió Europea", després de conèixer-se que Hisenda l'investiga per un complex entramat societari amb vincles en territoris opacs.

Després de tornar a la seva casa i després d'un nou registre del seu despatx al Barri de Salamanca, Rato ha negat que arran de la fiança imposada pel jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu pel cas Bankia hagi moguts diners entre les seves societats.

D'aquesta manera sortia al pas de la suposada investigació de l'Agència Tributària a empreses en les quals Rato, la seva exdona, María Ángeles Alarcó, la seva germana i una neboda, figurarien com a titulars i que tindrien ramificacions en paradisos fiscals.

Sobre aquest aspecte, l'exministre d'Economia i Hisenda amb José María Aznar és clar en assegurar que no té cap societat "en cap paradís fiscal i, ni tan sols, a la Unió Europea".

Segons han informat a Efe fonts de la investigació, en la unitat d'intel·ligència financera per prevenir el blanqueig de capitals, el Sepblac, es van disparar les alarmes sobre Rato en detectar moviments de capitals entre les seves societats després de la fiança del cas Bankia, que li reclamava 800 milions de forma solidària.

Preguntat per aquesta qüestió, Rato ha negat aquests moviments després de la mesura cautelar acordada pel magistrat per cobrir possibles responsabilitats per la sortida a borsa de Bankia i que haurien portat al Govern a denunciar les operacions davant la Fiscalia, que ha apreciat indicis de delictes de frau, blanqueig de capitals i alçament de béns.