El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat avui que el 24 de maig CiU no només es juga qui dirigirà cada municipi, sinó quantes corporacions locals estaran "al costat" del procés sobiranista perquè Catalunya "decideixi el seu futur" i assumeixi les "més altes quotes de llibertat".

El líder de CiU ha intervingut avui en un Consell Nacional conjunt de CDC i UDC, al jardí del Teatre Nacional de Catalunya, on els consellers han ratificat les 900 llistes i 10.000 candidats que la federació presenta per a les municipals del 24M.

Mas ha subratllat que els candidats municipals de CiU són gent "correcta i com cal" i ha presumit de desenvolupar els últims anys polítiques socials "alineant institucions" sota el mateix projecte al governar CiU nombrosos ajuntaments al costat de la Generalitat i les diputacions.

També ha subratllat que CiU ha estat al "costat de les persones" i que ha "lluitat contra els poderosos" en casos com les preferents de Caixa Laietana.

A l'acte, al qual no ha acudit el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, han intervingut diversos alcaldes, entre ells el de Barcelona, Xavier Trias, així com el secretari general de CiU, Ramon Espadaler (UDC), i el número 3 de la federació, Lluís Corominas (CDC).