La Policia Nacional ha detingut 54 persones en diverses ciutats de tot el país, pertanyents a una xarxa dedicada a la falsificació i a l'ús fraudulent de targetes de crèdit estrangeres a Espanya.

Els arrestos s'ha produït a Madrid, Barcelona, Alacant, la Corunya, Las Palmas de Gran Canaria, Màlaga i Palma de Mallorca, segons informa avui la Policia Nacional en un comunicat.

La investigació es va iniciar a la Comunitat de Madrid, on estava assentada una organització criminal internacional dedicada a la utilització fraudulenta de targetes bancàries estrangeres a Espanya, que simulava operacions de venda d'efectes o prestació de serveis en terminals d'empreses sense activitat comercial.

Els agents van detectar que diverses mercantils, fictícies o sense cap activitat real, sol·licitaven datàfons en les principals entitats bancàries del país.

Més tard van comprovar que des dels EUA, República Dominicana, Colòmbia i Veneçuela subministraven targetes bancàries als dirigents de l'organització, per "passar-les" pels terminals de punt de venda dels establiments.

Els membres de la trama s'encarregaven de captar persones per a la contractació d'aquestes terminals que després lliuraven a altres integrants de la xarxa, els quals per períodes de temps molt curts, procedien a l'ús de targetes bancàries de forma fraudulenta i massiva.

Les falsificacions i copiat de targetes es realitzaven mitjançant el mètode conegut com a "carding" o tràfic il·lícit i fraudulent de la informació continguda en les targetes de crèdit.

Amb aquestes dades, els detinguts feien transaccions falses, ja sigui mitjançant la introducció de forma manual o mitjançant la lectura de la banda magnètica.

Tota aquesta informació era obtinguda per "hackers", que després la venien en diverses pàgines i fòrums d'Internet, amb l'objectiu d'establir contactes amb altres grups delictius dedicats a les estafes i falsificació de targetes de crèdit.

Els arrestats comptaven amb una xarxa d'intermediaris per evitar que coneguessin realment per a qui estaven treballant i, a més, descarregar-se de feina i poder ampliar el volum de negoci.

També els establiments comercials detectats amb aquest frau, estaven al seu torn relacionats amb activitats del "raspat" o "cadivi", consistent en la utilització de targetes bancàries de països sud-americans, principalment Veneçuela, per evadir capitals d'aquests països.

Durant la investigació s'han desmantellat cinc tallers de manipulació i falsificació targetes i s'han registrat 19 domicilis en diverses províncies.

També han intervingut cinc lectors-gravadors, ordinadors i suport informàtic i software necessari per a la falsificació de targetes, 300 targetes de crèdit, 40 terminals de punt de venda, 3.000 euros en efectiu, 60.000 pastilles i medicaments, una pistola simulada i documentació bancària de diversos establiments connivents.