El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va instar ahir el PP a "no insultar la intel·ligència" dels ciutadans i reconèixer que "la justícia no és igual per tothom".

El dirigent socialista ha fet aquestes declaracions en referència al cas Rato a l'Hospitalet de Llobregat, on va visitar juntament amb l'alcaldessa de la ciutat i candidata del PSC a la reelecció, Núria Marín, la primera edició de la Fira de les Cultures.

Sánchez va declarar: "he sentit dir als responsables del PP que la justícia és igual per tothom però això no és veritat, discrepo i els dic que no han d'insultar la intel·ligència dels ciutadans".

"És evident que el PP té una cúpula que ha conviscut durant 20 anys amb la corrupció de manera sistèmica, és evident que hi ha hagut una cúpula, la del PP, que s'ha considerat intocable i impune i és evident que s'ha servit de les institucions, com de la Llei d'amnistia fiscal, per permetre que grans defraudadors d'aquesta cúpula regularitzessin aquests diners defraudats", va dir Sánchez.

El líder del PSOE va exigir al president del govern, Mariano Rajoy, que faci pública la llista amb els noms i cognoms "dels grans defraudadors" que s'han acollit a l'amnistia fiscal assegurant que "no hi pot haver regeneració democràtica sense que coneguem els noms i cognoms d'aquells que han defraudat a hisenda".