Els alumnes de tercer d'ESO de l'Institut Joan Fuster de Barcelona s'han tancat a la seva classe en saber que un alumne de segon, armat amb una ballesta, havia agredit un professor, segons han explicat els menors, concentrats a la plaça Ferran Reis, on es troba el centre.

Segons ha explicat un dels alumnes de tercer, quan han vist passar corrent al presumpte agressor han sortit tots corrents de la classe cap al pati, on s'han trobat amb els escolars de segon que havien sortit fugint.

Els estudiants també han assegurat que l'agressor ha tirat la ballesta, feta amb fusta i bolígrafs, a una paperera, abans de sortir corrent.

Els Mossos d'Esquadra estan prenent fotografies, empremtes i recollint dades dins de l'institut i han començat a cridar a declarar alguns dels alumnes que han presenciat el succés, alguns dels quals han hagut de ser atesos per crisis d'ansietat.

Anava a matar tots

Companys del menor, que està custodiat dins de l'institut, ja que no pot ser detingut perquè és inimputable a tenir només 13 anys, han assegurat que l'autor dels fets havia repetit en diverses ocasions la setmana passada que volia matar tots els professors i després es volia suïcidar.

Els fets han passat cap a les 09.15 hores del matí, quan l'alumne ha arribat amb retard a la seva classe, ha trucat a la porta i una professora, que imparteix Llengua Castellana, li ha obert, moment en què ha tret la ballesta i li ha disparat a prop de la cara, provocant-li ferides de diversa consideració.