El President de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar ahir que el seu projecte sobiranista "no va contra Espanya" perquè "seria com anar contra la identitat d'una gran part dels catalans", sinó que va contra l'"Estat espanyol", i va afegir que cap col·lectiu "ha de tenir por". Així ho va dir en la seva intervenció davant l'assemblea ordinària de la Unió Provincial d'Estanquers de Barcelona, als qui va tranquil·litzar assegurant que les estructures d'Estat que reclama per a Catalunya serviran per fer "una Catalunya millor".

"Aspirar a tenir estructures d'Estat a Catalunya no va contra Espanya, perquè seria anar contra la identitat d'una gran part dels catalans. El problema el tenim amb l'Estat espanyol", va dir el president català davant un col·lectiu professional que depèn directament del govern central espanyol.

En aquesta línia, va apuntar que "ningú ha de tenir por de res" perquè "és evident que, si es tracta de tenir estructures d'Estat, és per utilitzar-les a favor de la gent de Catalunya, com tots vostès, i no en contra". "No es tracta d'anar contra aquells que parlen castellà. Això és una ximpleria i una bestialitat", va puntualitzar.

El President català va afegir que si Catalunya és independent, s'assumiran en primera instància els drets i deures de l'Estat anterior "i amb el pas del temps farà les seves pròpies polítiques".

Artur Mas també va dir als estanquers de la província de Barcelona que "nosaltres us hem defensat durant molts anys davant l'Estat espanyol, el de qualsevol color, imaginar-vos què podríem fer si tinguéssim els nostres propis instruments d'Estat".

El president sortint de l'organització, Juan Ignacio Blázquez, va expressar la seva "inquietud" pel procés sobiranista. Blázquez també va alertar del fort increment de robatoris que s'estan produint en els primers mesos de l'any.